Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори

Представяме ви новия ни автор Иван Вакрилов

10.12.2017

ИВАН РУСЕВ ВАКРИЛОВ е роден на 7.09.1953 г. в София. Завършил e специалността „Зооинженерство“ в Тракийски университет, Стара Загора, през 1981 г. Има издадена електронна стихосбирка – „Скитник“ през 2010 г. и сборник разкази „Кутра – истории от накрай света“, 2011 г. Един от десетимата автори в сборника „Единадесет свята“. Един от 22-матa популярни български автори на художествена проза в сборника „Бдения 2“, излязъл в Русия през май 2014 г. на руски език. 

Когато се срещнеш с прозата на Иван Вакрилов, читателю, влюбването ти в думите му  е неизбежно. Ти ще потънеш в омаята на умиротворен, благ и мъдър свят – в него нямат място нито сладникавата романтика, нито безчувственото писане, което не може да стигне до страстната ти балканска душа. Ще забравиш, че това е просто книга, защото ще заживееш сред героите ѝ – колоритни личности с радости и тегоби, белязали не само нас, българите, но и хората от „някое кьоше на Вселената...“.

Иван Вакрилов ти подарява своята лична митология – образи и символи, семена на доброто. Авторът не само е безкрайно честен с теб, но и ти дава свободата да се слееш с неговия всемир – реален и същевременно магически. В „Чувалът на сътворението” случката, сюжетът са на заден план, те са само повод за размисъл върху вечните въпроси за живота и смъртта, чиито отговори можем да открием на най-невероятни места и в най-неочаквани моменти. Красотата е около нас във всеки миг, читателю, но са ни нужни очите на Вакриловите герои, за да я видим.

„Много време е минало от изсипването на Чувала, но светът все още се намества, все му е неудобно – тук го сърби, там го боли и не може да си намери място.“

 

Из разказа „Чувалът на сътворението“