0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: »«Ѕ–јЌќ «ј ¬ј—
«аглавие: ѕјЋћ» ¬ —Ќ≈√ј
јвтор: Ћус √абас
јнотаци€:
√лавната героин€ Ц млада испанка на име  ларънс Ц намира сред документите на баща си писмо, което събужда любопитството й и € отвежда на остров ‘ернандо ѕо, в ≈кваториална √вине€, бивша испанска колони€. “ам, сред екзотиката на тропика, тръгва по следите на дълго пазена семейна тайна и разкрива истори€та на вълнуваща забранена любов на фона на редица исторически събити€.
 илиан е младеж, който никога не е ходил по-далеч от планините на ”еска, в подножието на ѕиренеите, сред които е израснал. ѕрез 1953 г. той напуска сво€ дом –ебалтуе и заедно с брат си ’акобо заминава на работа в какаовите плантации на ‘ернандо ѕо (днес Ѕиоко) Ц отдавнашна испанска колони€ в ≈кваториална √вине€. “ам, в имението —ампака, ги очаква баща им, дългогодишен работник. ¬ колониалната страна двамата откриват, че общуването с хората е по-при€тно, отколкото в сковаността и сивотата на »спани€. ѕрежив€ват контраста между пришълци и местни жители и осъзнават значението на при€телството, страстта, любовта и омразата. ÷ената обаче е висока Ц живот, прекаран в спомени за онова време и допуснатите грешки, които не могат да бъдат поправени. —лучайното откриване на отдавна изгубено писмо кара  ларънс да отпътува от заснежените планини на »спани€ до екзотични€ остров ‘ернандо ѕо. “ам т€ ще разбере как баща и ’акобо и чичо и  илиан са прекарали младостта си. ¬ сърцето на тази зем€ е колкото съблазнително, толкова и опасно.  ларънс разкрива тайната на забранена любовна истори€ през времето на бурни исторически обсто€телства, чиито последици отекват в насто€щето иЕ
”влекателна истори€ за това как нашите решени€ оформ€т съдбата ни и тази на хората около нас и как любовта може да се задържи в паметта, да оцелее и преодолее разсто€ние, насилие и културни различи€.

Дѕалми в снегаУ е роман с гол€м успех в »спани€ и чужбина, претърп€л 42 издани€, преведен на 7 езика. ‘илмът по едноименни€ роман е с 5 номинации за награди Д√о€У, 2015 г. ѕолучава две от т€х: за най-добър дизайн на продукци€ и за най-добра песен от филм.
608 страници, цена 22.00 лв.
ISBN: 978-954-330-490-5