0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: Ћ»“≈–ј“”–Ќ» «¬≈«ƒ»
«аглавие: ”∆ј—Ќќ —»ЋЌќ » јƒ— » ЅЋ»«ќ
јвтор: ƒжонатан —афран ‘оер
јнотаци€:
¬ смешно, нежно, трагично и из€щно построени€ роман на ‘оер се развихр€т закачливо-неудържимото детско въображение и пронизителната болка. ќскар е едва деветгодишен, когато се сблъсква с катастрофалността на съвременни€ св€т, но доказва сво€та неповторимост. ѕреждевременно помъдр€лото момче се опитва да разплете загадката, завещана от баща му, загинал в атентата на 11 септември.  нигата е роман-загадка, където рисунките и снимките са неверо€тно авторово хрумване за несловесно израз€ване на мисли и чувства. ¬ това отношение той е смел експериментатор. —афран използва език, в който употреб€ва думите по особен начин, с изключително богата синоними€ в необичаен контекст, прилага игра на думи и абсолютно новаторство. –оманът остава впечатление на чудесно написан с поставени€ ребром въпрос как ние, хората на ’’≤ век, се вписваме в най-новата истори€ на света. Ќамираме ли изобщо нашето м€сто и ако УдаФ, какво ни струва това.

„уждестранната преса за романа:
”жасно силно и адски близо оправдава всички, възлагани му надежди. ¬ него има амбици€, виртуозно изпълнение, главоблъсканици, но основното е как е изобразен осиротели€т ќскар Ц неверо€тна проницателност. —илните емоции наистина разтърсват. «абележително литературно постижение.
—алман –ушди
”жасно добър и адски успешен Ц това е ”жасно силно и адски близо на ƒжонатан —афран ‘оер.
Rolling Stone Spiegel-Bestseller
‘оер необичайно увлекателно пише за много страшни неща.
ѕъблишърс ”икли
„итателите на първи€ роман на ‘оер очакваха с интерес втори€, защото авторът спечели овациите на преса, критика и читатели, та просто н€маше право на провал. «а щастие втори€т му роман ”жасно силно и адски близо е още по-добър Ц истински успех.
Ћитературна€ газета
386 страници, цена 20.00 лв.
ISBN: 978-954-330-484-4