0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: ‘ентъзи
«аглавие: —ЏЌя“ Ќј √ј”„ќ»ƒј
јвтор: ћикел Ќиева
јнотаци€:
¬ книгата има три основни сюжетни линии. ѕървата е бунтът на един андроид (робот с човешки външен вид), който обаче е ДгаучоидФ Ц прилича на гаучо. “ой се разбол€ва психически, бива изтезаван и вдига бунт, но едновременно с това рецитира стихове и пее като па€дор (аржентински бард). ¬тората основна лини€ е за откриването на нови наркотици от големите корпорации Ц включително Дсок от компютърна мишкаФ Ц и как тези корпорации смазват хората по сво€ път (сюрреалистичен привкус). “ретата лини€
напомн€ разказ на ужасите: едно момче е влюбено в момиче, но не може да бъде с не€ (т€ е хипи, ДнюейджФ и пр.). ћомчето случайно попада в секта, ко€то се опитва да пробуди т€лото на ƒ. ‘. —армиенто, един от първите президенти на јржентина с много характерен външен вид и възгледи Ц той е също така и писател. “е усп€ват да пробуд€т т€лото, но то излиза от контрол и избива множество хора по особено жесток начин.

¬ъпросните сцени са алегори€ за насилието в јржентина през 2001 г. ‘иналът на романа ни среща с група андроиди, сред които е сами€т писател, но се оказва, че и той, и въображаеми€т читател са под заплаха, че са следени и пр.

¬ експериментални€ роман Д—ън€т на гаучоидаУ (2013) се преплитат идеите за смесването, връзката и взаимното проникване на човека и машината и за реалната и подменената действителност..
ѕрисъстват андроидите (тук те са по-скоро гаучоидите), наркотиците и корпорациите, но разюзданото въображение търси повече разпилени, почти графични видени€, отколкото н€какъв сюжет и истори€, и повече въпроси, отколкото отговори.
121 страници, цена 12.00 лв.
ISBN: 978-954-330-477-6