0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: „≈“»¬ќ Ќј ≈ƒ»Ќ ƒЏ’
«аглавие: Ќевидими€т мъж от —алем
јвтор:  ристофер  арлсон
јнотаци€:
¬ последните дни на л€тото една млада жена е застрел€на в апартамента си. “ри етажа по-нагоре сините светлини на полицейските коли събуждат изпаднали€ в немилост бивш полицай Ћео ёнкер. ¬ъпреки че е отстранен от длъжност, усещането за дълг го приобщава към колегите му от криминални€ отдел. Ѕлъфирайки, за да достигне до местопрестъплението, при огледа на мъртвата жена вижда, че т€ е стиснала в дланта си евтино колие Ц огърлица, ко€то полица€т веднага разпознава.
Ћео, опитвайки се да контролира както чувствата към бившата си при€телка —ам, така и сво€та пристрастеност към лекарства, се впуска в дръзко разследване, за да се добере до убиеца. »зплуват сери€ от плашещи връзки, свързващи убийството със собствените му проблемни младежки години в —алем Ц предградие на —токхолм, където социалното и расовото напрежение движат нещата Ц и го принуждават да се изправи срещу призраци от миналото, променили живота му завинаги.
ѕо задните улички, в отдавна изоставени сгради и складове на разлагащото се предградие, управл€вано от криминални€ подземен св€т на —токхолм, търсенето на убиеца на младата жена Ц и истината за миналото на Ћео Ц започва.

 –»—“ќ‘≈–  ј–Ћ—ќЌ е роден през 1986 г. в ’алмстад, ёжна Ўвеци€. ѕрез 2005 г. се премества в —токхолм. ѕрез 2012 г. е удостоен с наградата от јмериканската асоциаци€ по криминологи€ за сво€ изследователска стати€ за повратните точки в престъпността, а през 2014 г. защитава докторантурата си по криминологи€ към —токхолмски€ университет. ѕрез есента на 2015 г. започва да работи към Ўведски€ национален координатор за защита на демокраци€та от крайни€ екстремизъм.
 арлсон е ненаситен читател. ƒете на криминални€ жанр, той поглъща класици като ≈нид Ѕлайтън, ћанкел, ћай Ўьовал и ѕер ¬альо. ¬дъхновен от т€х, изпраща първи€ си ръкопис за публикуване, докато е едва на единайсет години. ѕрез 2013 г. получава наградата за най-добър крими роман на Ўведското криминоложко общество за ДЌевидими€т мъж от —алемУ.
ћакар и толкова млад,  арлсон вече е майстор на сложни€ психологически сюжет, като пише заплетени, често меланхолични шедьоври, предпочитани и от читатели, и от критици.


Дќбезпокоителен, интересен и интелигентен крими роман.Ф
Dagens Nyheter (SE)

" арлсон прониква дълбоко във вътрешното функциониране на сво€ герой и създава натрапчиво настроение, което продължава на всички страници."
Fokus Online (DE)

"Ќе по-малко от брил€нтен."
Berlingske, 4/5 (DK)ƒве седмици след това станахме двойка. —ам предложи, а аз се изсм€х, понеже см€тах, че сами€т въпрос е детински невинен. —коро сподел€хме всичко, освен жилището. –€дко прекарвахме нощта отделно.  олкото можехме по-често оставахме вкъщи и гледахме филми или глупави сериали. »злизахме на вечер€, ходехме на кино, на дълги разходки по Д—ьодер ћеларстрандУ. ѕравехме секс сутрин, обед и вечер. ¬ леглото, под душа, на пода, на кухненската маса, в студиото за татуировки, в тоалетната на киното, в Д атаринахисенУ, посред нощ на оградата на ДћонтелиусвегенУ, откъдето под нас се откриваше гледка към ц€л —токхолм. ћесеците минаваха и си разменихме ключовете, а не след дълго аз се преместих при не€ в —ьодермалм и дадох под наем апартамента си на Д„апмансгатанУ.
ћинаха н€колко седмици от запознанството, докато —ам научи, че съм полицай. Ќе го б€х споменал, понеже се бо€х, че т€ ще се отдръпне от мен. ¬ действителност т€ го подозирала от самото начало, така ми каза. “р€бваше да се досет€. Ѕ€х € излъгал, че съм продавач в магазин, само това ми хрумна. „ак след това усетих колко нелепо звучи.
—ам се движеше в покрайнините на подземни€ св€т. ќпасните мъже цен€т добрите майстори на татуировки, а —ам си € бива. “атуистът е нещо като фризьора в света на обикновените хора Ц чрез професи€та си научава всичко за живота на клиентите си. —ам н€маше нищо против, но и не изпитваше нужда да се замесва по-дълбоко. » двамата пазехме равновесие на крачка от границата на други€ и мисл€, че точно това ни привличаше толкова силно един към друг.
352 страници, цена 14.00 лв.
ISBN: 978-954-330-440-0