0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: „≈“»¬ќ Ќј ≈ƒ»Ќ ƒЏ’
«аглавие: ќставете дечицата
јвтор: ƒона Ћеон
јнотаци€:
ѕоредицата на ƒона Ћеон за комисар √уидо Ѕрунети превръща ¬енеци€ в град, едновременно красив и изтънчен, но и потаен и корумпиран, една от най-обичаните дестинации за любителите на мистерии. ¬ този брил€нтен нов роман Ѕрунети се озовава до болничното легло на уважаван педиатър, където пред него ще се по€в€т повече въпроси, отколкото отговори. “рима мъже влизат с взлом в апартамента на доктора, нападат го и отвличат невръстни€ му 18-месечен син.  акво би предизвикало подобно толкова ужасно нападение, че да остави доктора н€м? » възможно ли е това престъпление да е свързано с измамната схема за пране на пари, управл€вана от фармацевти, наскоро разкрита от колега на комисар€? ƒокато Ѕрунети задълбава все по-дълбоко в случа€, една истори€ на безплодие, отча€ние и незаконни сделки започва да разплита своите корени.

Дƒона Ћеон усп€ва да запази един удивително висок стандартЕ т€ постига перфектна комбинаци€ от символи, м€сто, мистери€ и социални въпроси. “ози ѝ роман е също един от най-добрите.У
The Times

Дƒа обобщим новата истори€ на ƒона Ћеон, ще бъде като да преразкажем истори€та на н€ко€ опера Ц не могат да се предадат финеса, драмата и умението ѝ да разказва, което ни кара да обръщаме страниците, чудейки се до кра€ как така ще успее да завърже толкова много вис€щи краищаЕ ‘еновете, които използват Ѕрунети за техен водач във ¬енеци€, н€ма да бъдат разочаровани.У
TLS

ƒќЌј Ћ≈ќЌ е американската писателка, родена през 1942 г. јвтор е на поредица от 18 криминални романа, ситуирани във ¬енеци€, където е жив€ла 20 години, с обедин€ващ герой комисар √уидо Ѕрунети. ѕреди ¬енеци€ т€ е работила като учител в Ўвейцари€, —аудитска јраби€, »ран и  итай. –оманите € нареждат на върха сред международните писатели на криминална литература. „рез топлосърдечни€, възприемчив и принципен комисар Ѕрунети т€ изучава и ни представ€ ¬енеци€ във всичките ѝ аспекти: истори€ и туризъм, висока култура и промен€щи се сезони, храна и семейство, но също насилие, престъпност и политическа корупци€.


Ц «начи за сина ми. ¬ече н€ма смисъл да се мъча да се преструвам, че е бил мой син Ц кръвен имам предвид. ћайка му е една албанка, ко€то срещнах в  озенца.
Ц —рещнахте ли?
Ц ≈, запознаха ме с не€, ако предпочитате. ≈дин мой познат Ц н€ма да споменавам името му Ц знаеше, че т€ е бременна и не иска детето, затова ме свърза с не€ и аз приех услови€та ѝ.
Ц ‘инансови ли б€ха те, докторе?
Ц –азбира се. “ова бе единственото нещо, което € интересуваше. Ќе ми е при€тно да го призна€, господин комисар, но наистина искаше само да получи парите. —поред мен изобщо не € бе грижа за детето.
Ц  олко жалко.
Ц ≈, получи ги. ƒесет хил€ди евро и дано да ѝ свършат н€каква работа.
Ц “ова е великодушно отношение от ваша страна, докторе.
Ц  акво зло всъщност е извършила т€? –одила се е в неподход€ща страна. ƒошла в по-богата държава. «абремен€ла и не искала дете, но намерила н€кой, който иска. ¬ известен смисъл може би заслужава уважение, защото след като взе парите, не дойде при мен да иска още.
336 страници, цена 15.00 лв.
ISBN: 978-954-330- 444-8