0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: Ћ≈ —» ќЌ
«аглавие: ѕрокл€тието на ќди
јвтор: ћайте  аранса
јнотаци€:
Дѕрокл€тието на ќдиФ, последната част на трилоги€та Д¬ойната на вещицитеФ от ћаите  аранса, несъмнено ще очарова дори и онези, които не € очакват. “ова важи за всички Ц независимо дали читател€т е момиче под осемнайсет или просто почитател на Д’ари ѕотърФ и Д«драчФ. ѕредстои му истинско тържество, с повече вещици и заклинани€, отколкото през цели€ му живот досега.
ќнези, които познават Д ланът на вълчицатаФ (2011) и ДЋедената пустин€Ф (2015), нав€рно си спомн€т внезапното изчезване на —елене, майката на јнаид, и объркването на последната. ј и кой не би се почувствал слаб, безутешен, изгубил надежда и пътЕ
јнаид не просто ще порасне за броени нощи, а ще тр€бва да се изправи очи в очи с истината за своето семейство: майка ѝ е »збраната, онази, ко€то тр€бва да сложи край на кръвопролитната война между вещерските кланове.
«алогът е повече от безсмъртието. ƒокато злокобните поличби се сбъдват със странна настойчивост, се оказва, че част от загадката е заключена в лабиринтите на собственото минало на героитеЕ

јнаид е различна от —елене: като се започне от кафеникавата ѝ коса, в сравнение с буйната огнена грива на —елене, продължи се с дребни€ ѝ ръст, докато —елене е висока и стройна като древните статуи, и се завърши с тихи€ ѝ нрав Ц —елене е прекарала последните години в разточително веселие под сценичните светлини.
ѕостепенно обаче се оказва, че връзката между майка и дъщер€ е неизразимо по-дълбока и много по-силна, отколкото н€кой е очаквал, и н€ма как да бъде прекъсната: спасение или гибел ще сполети и двете.
ћоже ли едно младо същество да се противопостави на съдбата си? » какво се очаква да стори с магическите сили, които постепенно се пробуждат в него?
–азбира се, в истори€та има и още много вещици: жестоки, коварни, ласкави, пухкави, съзакл€тничещи, циничниЕ ј отгоре, подобно на черешката на великолепна сметанова торта, се намира едно самотно момиче, което никога не е целувало момче, никога не е €здило пони и не е ходило на тържество. “о е влюбено в при€тел€ си –ок и бленува за баща си, който се е отказал от безсмъртието.
—ега, когато войната е съвсем близо, јнаид се над€ва да успее да възвести мир, а неочаквано се оказва почти сама, със сво€ нож и своето атаме, и без подкрепа от почти никого.
–азбира се, малко фантази€ и малко маги€ никога не са излишни, особено когато човек тр€бва да се справ€ с ѕрокл€тието на ќди и дори мъртвите са решили да се надигнат, за да вземат каквото им се полага от векове.
440 страници, цена 14.00 лв.
ISBN: 978-954-330- 334-2