0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: ’Ћјѕ≈
«аглавие: –јя и синигерчето
јвтор: ƒита ћаркова
јнотаци€:
¬се по-р€дко можем да прочетем авторски приказки за деца. ƒита ћаркова е от малкото съвременни писатели, които пишат увлекателно и достъпно за днешните хлапета. Ќаред с традициите на български€ приказен фолклор т€ вплита съвременни сюжети и с много въображение извайва чудесни образи на цвет€, растени€, животни, природни €влени€ и годишните времена, на които придава човешки качества.
 нижката е подход€ща както за по-големички деца, които уме€т да четат, така и за по-малки, за които картинките ще са водещи€т приказен език. ѕъстрите илюстрации ще ги въведат в образни€ св€т на цвет€та и т€хната грижовна стопанка; на птиците, вс€ка със сво€ причудлив характер; на слънцето, в€търа и дъжда, които са извор на топлина и вода, така необходими за съществуването на прекрасната ни планета «ем€.
ѕриказно разработената тема за екологи€та и отношението на децата към природата прави съвременните истории на ƒита ћаркова много подход€щи за предучилищно обучение. ѕриказките могат и да се драматизират, а картинките подсказват как точно да се направи драматизаци€та.
32 страници, цена 6.00 лв.
ISBN: 978-954-330-374-0