0 артикула в
кошницата
¬изитка  аталог ѕоредици “ърсене Ќови заглави€ јвтори
ѕоредица: Ћ≈ —» ќЌ
«аглавие: ‘антасмагори€
јвтор: ƒжули€ Ѕрус
јнотаци€:
ƒобре дошли в света на страшилищата, магиите, ужас€ващите същества и страховитите истории! ѕодгответе се за незабравимо пътешествие в св€т, населен с дракони, вампири, феи, елфи, духове, върколаци, вещици, магьосници и вс€какви видове чудовища и човекоподобни същества. ѕътешествието обаче не е за хора със слаби сърца! »люстровани€т енциклопедичен атлас Д‘антасмагори€Ф ще ви въведе в едно измерение, познато най-вече от вълшебните приказки, митовете и легендите. ќт хил€долети€ хората от ц€л св€т са били очаровани и привлечени от свръхестествени сили и са се опитвали да ги разберат. Ќа страниците на енциклопеди€та ще се срещнете с едни от най-удивителните създани€ на света: н€кои са хуманоиди, други Ц богоподобни, трети Ц истински д€воли. ўе научите как да мумифицирате т€ло; ще се запознаете с позволени и непозволени ритуали; ще разберете как да разпознавате вещиците и магьосниците. Д‘антасмагори€Ф ще ви даде и практични съвети като как да се справите с върколаци, как да разпознаете човек, обсебен от демони, и какво да правите, ако пакостлив таласъм се настани в дома ви. ¬с€ка част от книгата започва с карта, ко€то показва местоположението на н€кои от най-значимите създани€, а в кра€ на книгата ще откриете речник, допълнителна литература по темата и интересни уеб-сайтове, където бихте могли да продължите със своите проучвани€.
Д‘антасмагори€Ф е забавно-образователно четиво за неверо€тни, омагьосани, приказни и злокобни създани€ и разказва историите, които са ги направили известни - от древни легенди и народните приказки до съвременни филми. ¬ижте драмата на кръвожадните същества, промен€щите формата си демони и огромните морски чудовища, оживели в снимки, илюстрации и рисунки. Ќе пропускайте да прочетете любими приказки за феи, змейове, омагьосани принцове и принцеси и любопитни факти, подправени с доза странност и красота, а пон€кога дори с пълен абсурд.

ƒжули€ Ѕрус е написала множество книги за деца и тийнейджъри по истори€ и попул€рни науки. «а първи път интересът й към легендарните чудовища се разпалва, когато 9-годишна отива на почивка край Ћох Ќес и вижда нещо във водата... ƒълги години е работила в ѕриродонаучни€ музей в Ћондон. ƒнес живее в ќксфорд със семейството си и феите в дъното на градината й.
144 страници, цена 0.00 лв.
ISBN: 978-954-330-297-0